Muraturi asortate

Postat de Retetegg in Muraturi
11 Noi 2012 | 4818 vizualizari
Muraturi asortate

Muraturi - in stilul meu cu tot ce-mi place mie :)

Ingrediente

  • 1 conopida (2 kg),
  • 1 varza (1 kg),
  • 1/2 kg morcovi,
  • 1 sfecla rosie,
  • frunze si tije de telina,
  • 1 lingura si jumatate de sare grunjoasa la fiecare litru de apa,
  • cateva bete din lemn (eu am avut bete de frigarui)

Mod de preparare

Am spalat bine legumele, am decojit morcovii si sfecla si le-am taiat in bucati mai mici sa incapa cat mai bine in borcan.  

Pe fundul borcanului am pus tijele de la telina si am pastrat frunzele.  

Peste telina am pus conopida, varza, morcovii si sfecla. Am incercat sa le asez cat mai bine in borcan sa nu ramana mult spatiu intre legume.  

Intre fiecare strat de legume am pus frunze de telina. La fel si deasupra am pus cateva frunze de telina.  

Pentru ca legumele sa nu se ridice deasupra nivelului apei, am pus deasupra si cateva bete pentru frigarui.  

Eu am folosit 3 l de apa, in care am pus 4 linguri si jumatate de sare grunjoasa. Am dizolvat sarea in apa (apa rece nu calda) si apoi am turnat amestecul peste muraturi pana aproape de capac.  

Peste 2-3 zile apa incepe sa scada. Daca scade mai mult, astfel incat sa ramana legumele fara lichid deasupra, mai facem putin amestec de apa si sare, apoi il punem in borcan si completam.  

In functie de locul de depozitare (mai cald, mai rece) legumele se mureaza mai repede sau mai lent. Daca va e pofta mare le grabiti putin in primele zile si le tineti in bucatarie.  

Sunt delicioase, cu o culoare usor rozalie de la sfecla ... nu se inmoaie si se pot depozita la loc racoros mult timp.  

Se pot pune tot felul de legume si fructe, in functie de preferinte: gogonele, ardei, castraveti, gutui, mere, struguri, pepenasi, catei de usturoi. Alegerea va apartine, iar modul de murare este la fel :)

 

Pofta buna si spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muraturi taranesti

Postat de Pungasa_Rogue

Muraturi taranesti

Se spala toate legumele, morcovul si sfecla rosie spalandu-se dupa ce au fost curatate de coaja. La castraveti se indeparteaza capetele. Morcovul se taie in bucati mai mici, la fel si sfecla...

Citeste continuarea

Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta. Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore. Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje.  Gogonelele se spala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 16:17
Imi plac tare mult muraturile
la 11.11.2012, 16:20
Sunt super asortatele astea!
la 11.11.2012, 16:27
bune!
la 11.11.2012, 16:35
ce bune sunt astea asortate
la 11.11.2012, 16:39
imi plac muraturile cu "de toate"

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking