Ingrediente
- 3 gogonele verzi
- 2 ardei rosii
- 2 gogosari rosii
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- 3 cepe
- 2 morcovi mari
- 4 ardei iuti
- 1 capatana usturoi
- 1 varza
- 4 fire de telina
- hrean
- 1 plic pikant fix iute
- 1 lingura cu varf sare grunjoasa
- hrean
Mod de preparare
Se curata legumele, se spala si se taie bucatele mai mari gogonelele, ardeii, gogosarii. Ceapa am taiat-o solzisori , iar morcovul rondele. Varza, fideluta.Usturoiul l-am lasat catei intregi.
Le-am amestecat bine pe toate si le-am sarat. Dupa ce s-au inmuiat putin (mai ales varza), le-am pus in galetute de smantana (va garantez ca stau). Pe fundul cutiilor am asezat cate un fir de telina, apoi ciolomada. Am adaugat si hrean. Sucul ramas de la ele, l-am pus cate putin in fiecare galetuta.
Am preparat pikantul fix si l-am adaugat pana deasupra legumelor.
Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 3 galetute de smantana de 1kg si un borcanas de 400 g.
Am inchis galetuta si am trimis-o cu acceleratul spre camara...:))))))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate picante" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|