Muraturi Panacris

Postat de panacris in Muraturi
7 Oct 2011 | 4974 vizualizari
Muraturi Panacris

Iarna-i grea, omatul mare si camara plina de bunatati! In fiecare an la inceputul lunii octombrie toata familia se mobilizeaza pentru actiunea "muraturi"!

Ingrediente

  • Gogonele
  • Pepenaşi
  • Varză roşie
  • Varză albă
  • Castraveţi
  • Hrean
  • Mărar uscat
  • Condimente
  • Apă
  • Sare neiodată
  • Frunze de vişin

Mod de preparare

Se pun cantităţi egale de legume, spălate şi curăţate în butoi. Printre ele se pun bucăţi de hrean şi mărar uscat. Se face o saramură din apă şi sare. Saramura este bună,  cand pluteste oul în ea. Se toarnă saramura peste legume, se închid borcanele sau butoaiele cu capace şi se păstrează la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Postat de panacris

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...

Citeste continuarea

Salată de fusilli cu cremwursti

Postat de panacris

Salată de fusilli cu cremwursti

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2011, 15:52
la 07.10.2011, 16:09
bun la iarna
la 07.10.2011, 16:12
bun bun
la 07.10.2011, 17:18
Foarte bun
la 07.10.2011, 20:40

Daca ma uit bine, butoaiele-s de 80 sau 100 kg. Asa punea tatal meu ( odihneasca-se-n pace! ): cate 3 butoaie d'alea de muraturi si un butoi de 300 kg. cu varza

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking