Muraturi- Reteta mamei

Postat de diaconta in Conserve
12 Sep 2010 | 13932 vizualizari
Muraturi- Reteta mamei

Intotdeauna am apreciat bogatia camarii noastre pregatite pentru iarna de mama mea.Vreau sa va impartasesc retetele folosite de ea.

Ingrediente

  • gogosari
  • castraveti
  • zahar
  • sare
  • otet
  • hrean
  • boabe de mustar
  • ceapa
  • foi de dafin

Mod de preparare

Pentru gogosarii in otet:

6 kg de gogosari rosii

1 l otet

750 gr zahar

6 linguri sare

hrean,boabe de mustar,boabe de piper,foi de dafin

6 bucati aspirina

Gogosarii se spala,se taie felii si se pun celelalte ingrediente peste ei.Se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza in borcane si peste ei se pune zeama lasata.

Se inchid borcanele si se pun in camara,pana cand aveti pofta de muraturi.

Pentru castraveti:

Castravetii se spala si se aseaza in borcane de 800 ml. In fiecare borcan se pune 100 ml otet, 1 lingura sare pentru muraturi, 2 linguri de zahar, felii de ceapa, morcov, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si apa, cat sa se umple borcanul.

Se inchid borcanele si se sterilizeaza pentru 15 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi- Reteta mamei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ketchup de casa

Postat de vio_dreams

Ketchup de casa

Alegem rosii carnoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in patru. Coacem ardeii le scoatem semintele si ii curatam de pielita. Dam rosiiile prin masina cu separator. Ardeii,...

Citeste continuarea

Salata de gogonele verzi la borcan

Postat de Ksenya

Salata de gogonele verzi la borcan

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2010, 17:33
eu pap muraturi si dupa prajitura
la 12.09.2010, 17:37
Vezi Ina ce bine-i ca nu suntem mofturoase
la 12.09.2010, 17:51
daaaaa
la 12.09.2010, 18:50
bravo gospodino....toata lumea vad k se pregateste pt iarna
la 12.09.2010, 19:21
dia de la atat dulce ai trecut la muraturideci ai papat prajitura cu care m-ai inebuni azi nopate si acuma dai pe muraturi va sa zicahai radem si glumim,,,,,,,,,,,,,,,dar dau

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking