Musaca cu carne

Postat de izulika in Vita
21 Sep 2010 | 21942 vizualizari
Musaca cu carne

La aceasta reteta m-am inspirat de aici http://bucataras.ro/retete/8919/musaca-cu-carne-si-mozarella.html

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne de vita tocata
  • 190 g smantana
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • 2 linguri pasa tomate
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura delicat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 vf cutit piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu un praf de sare, dupa ce au fiert se zdrobesc ca pentru piure iar apoi se adauga smantana si putina sare.

Intre timp uleiul se pune la incins  intr-o tigaie ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt apoi se adauga peste ulei si se lasa la prajit cca 10 min dupa care se adauga pasta de tomate  si carnea tocata.Se lasa la foc incet amestecand din cand in cand.Cand carnea este prajita se adauga condimentele si usturoiul zdrobit  iar dupa 2-3 minute se da de pe foc.

Dupa ce s-a racit se adauga cele 2 oua si se amesteca.Se unge o tava cu putin unt apoi se pune un strat de piure,unul de carne apoi piure si deaspura cascavalul ras.Peste cascaval se poate pune ardei rosu taiat dupa preferinta sau feluiute de rosie.Tava se da la cuptor pentru 30 de minute pana se rumeneste deasupra.Dupa ce am scos tava din cuptor putem presara deasupra putin patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2010, 11:39
de ce nu imi apar toate pozele??
la 21.09.2010, 12:37
Poate sunt prea mari?
la 21.09.2010, 12:46
pai daca erau prea mari imi spunea sa le redimensionez..dar nu mi-a zis nimic
la 21.09.2010, 13:09
Sterge-le si mai incearca o data. Poate merge.
la 21.09.2010, 13:31
super 5 furcu,ma bucur ca ma putut sa iti fiu sursa de inspiratie

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking