Ingrediente
- 500 g carne tocata de porc
- 800 g cartofi
- o ceapa
- 150 ml suc de rosii
- o lingura smanana
- 150 ml supa de carne (sau apa)
- 2 oua
- sare
- piper
- cimbru
- 1 legatura patrunjel
- ulei
- o lingura pesmet
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de uleiul in exces.
Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, adaugam carnea si lasam la calit 5-10 minute. Adaugam sucul de rosii, condimentam cu cimbru, sare, piper si lasam la fiert sa scada tot lichidul. Dam cratita deoparte si adaugam ½ legatura de patrunjel. Cand se racoreste adaugam un ou in compozitie si omogenizam bine.
Ungem un vas cu ulei si-l tapetam cu pesmet.Asezam un rand de cartofi, canea si iarasi un rand de cartofi.Turnam supa de carne (apa) si dam vasul la cuptor pentru 30 minute. Dupa expirarea timpului, batem un ou cu smanana si turnam peste musaca. Mai lasam la cuptor pana comozitia de ou se incheaga. Presaram restul de patrunjel tocat. Se serveste calda, alaturi de o salata sau muraturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|