Musaca cu ciuperci si carne de curcan

Postat de rocsi_1612 in Curcan
19 Oct 2012 | 6430 vizualizari
Musaca cu ciuperci si carne de curcan

Ingrediente

  • 6-7 cartofi mari
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 borcanel mic cu ciuperci intregi
  • 350 gr carne tocata de curcan
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ou
  • 2-3 rosii
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt

Mod de preparare

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja. Ii fierbem 20 de minute, apoi ii scurgem de apa. Ardeiul kapia si galben ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul il curatam de coaja si il facem patratele mici. Ceapa o curatam si o tocam. Ciupercile le scoatem din borcan, le spalam si le taiem cat mai marunt.

Punem uleiul la incins. Ceapa, morcovul, ardeii ii punem si ii inabusim 3 minute. Venim si cu ciupercile, carnea tocata de curcan si o canita cu apa. Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada toata zeama. La sfarsit incorporam pasta de tomate. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. Dam compozitia deoparte 5 minute sa se raceasca, punem oul, verdeata si amestecam bine.

Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii ii decojim si ii taiem felii. 

Ungem un vas yena sau de ceramica cu unt . Asezam un rand de cartofi, presaram putin cascaval, apoi punem umplutura cu carne. Peste asezam rondele de rosii, apoi rondele de cartofi si restul de cascaval. Dam vasul in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita. Lasam musacaua pana prinde o custa aurie.

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu ciuperci si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musaca

Postat de Ina

Musaca

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem  in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt. Separat, punem  la calit ceapa tocata, impreuna cu...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi, curcan si ciuperci

Postat de RuxyRux

Musaca de cartofi, curcan si ciuperci

1. Fierbem cartofii, apoi ii scurgem, lasam  putina apa si-i facem piure adaugand si untul, apoi il saram dupa gust. 2. Tocam carnea, impreuna cu ceapa, ciupercile si patrunjelul. 3....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2012, 20:25
Ori porţia e mică, ori farfuria e mare Dar reţeta, gustul şi pofta
la 19.10.2012, 20:26
ce gustos
la 19.10.2012, 20:28
)Padre tu si mama:cica atata pui pe platoul asta?Si eu zic pai ca la resturant, bun si putin..Hai ca iti dau separat o portie mareeeee
la 19.10.2012, 20:28
Bianca multumesc!
la 19.10.2012, 20:29
buna buna

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking