Ingrediente
- 500 g carne tocată de porc
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceşcuţă de vin roşu
- 1/2 conservă cuburi de roşii decojite
- 1 linguriţă pastă de tomate
- sare
- piper
- foi de dafin
- ulei
- 1 kg de cartofi albi
- pătrunjel proaspăt
- 4 ouă
- 200 ml smântână de gătit
- 50 g caşcaval ras fin
Mod de preparare
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se un la fiert în apă cu sare.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.
Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.
Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.
Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.
Se serveşte cu salată la alegere.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|