Musaca

Postat de madi_marin in Porc
15 Sep 2013 | 6064 vizualizari
Musaca

Mi-a fost tare poftă zilele astea de o musaca. Şi pentru ca nu am mai facut demult, m-am pus pe treabă. Am savurat-o alături de o salată de varză crudă. Dacă se găsesc pofticioşi, îi invit cu drag să deguste!

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceşcuţă de vin roşu
  • 1/2 conservă cuburi de roşii decojite
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • ulei
  • 1 kg de cartofi albi
  • pătrunjel proaspăt
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 50 g caşcaval ras fin

Mod de preparare

Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se un la fiert în apă cu sare.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.

Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.

Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.

Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.

Se serveşte cu salată la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2013, 19:02
Iau musacaua ta si plec in Rhodos
Super arata!
la 15.09.2013, 19:03
parca-i prajitura!
la 15.09.2013, 19:04
la 15.09.2013, 19:07
Mădălina, ce combinaţii de culoare şi gust faci tu. Frumos!
la 15.09.2013, 19:19

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking