Musaca

Postat de sufletista in Mancaruri cu carne
25 Feb 2014 | 9803 vizualizari
Musaca

Ingrediente

  • Piure
  • 6-7 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • Umplutura
  • 400 g carne tocata
  • boia de ardei
  • 2 catei usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • ulei
  • Sos bechamel
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina de grau
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • In plus
  • 100 g cascaval
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Piure-cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust,

Umplutura-Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei, adaugam carnea tocata si mai lasam cca 5 min pe foc amestecand, adaugam usturoiul intreg (curatat), apa si lasam la foc mic cca 15 minute. Adaugam pasta de tomate, sare, piper, boia de ardei si mai lasam pe foc cca 5 minute. Lasam sa se raceaca dupa care scoatem usturoiul si adaugam oul (batut putin cu furculita) branza si amestecam pana ce se se omogenizeaza,

Sos bechamel-Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, adaugam faina si lasam sa se caleasca putin impreuna. Dam cratita la o parte si adaugam laptele treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem din nou pe foc si potrivim de sare, piper, nucsoara dupa gust. Amestecam continuu pana ce se ingroasa.

Ungem o tava cu unt, adaugam 1/2 din compozitia de piure apoi 2/3 din sos si deasupra umplutura cu carne. Intindem restul de piure si deasupra adaugam restul de sos, adaugam cascaval ras deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2014, 15:52
tare buna e
la 25.02.2014, 15:55
la 25.02.2014, 16:05
la 25.02.2014, 16:06
la 25.02.2014, 16:14
Ador musacaua!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking