Musaca cu dovlecei

Postat de aliliana in Mancaruri cu carne
13 Mai 2014 | 4016 vizualizari
Musaca cu dovlecei

Este atat de buna.....ca s-a dus aproape instantaneu.

Ingrediente

  • 500 g carne de porc tocata
  • 4 dovlecei
  • o ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • un morcov mai mic
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit La Dorna
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • un praf de boia dulce de ardei
  • 30 ml ulei
  • o ceasca de apa.
  • 100 g branza de oaie

Mod de preparare

Dovleceii se curata si se taie rondele, peste care se pune sare si se lasa de-o parte. 

Ceapa se curata, morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, cand este gata se adauga  ceapa, morcovul, se lasa putin la calit, se adauga carnea. Se potriveste de sare, piper, cimbru, boia. Se amesteca bine si se pune putina apa. Se lasa la fiert cca 5-7 minute. La final se adauga pesmetele si  patrunjelul tocat marunt. 

Cand compozitia s-a racit se adauga un ou. Se amesteca. 

Dovleceii, dupa ce au stat cu sare ( pret de 7-10 min) , se pun intr-o tigaie cu cateva picaturi de ulei, foarte putin, maxim 30 secunde. Se scot pe servetele. 

Intr-un vas de yenna dreptunghiular se pune putin ulei, se pune la baza un rand de dovlecei rondele, carnea tocata si de-asupra ultimul rand de dovlecei. Din smantana, doua oua  si branza rasa  pregatim un sos pe care-l punem peste musaca. Se mai pastreaza 2-3 linguri de branza rasa si se pun de-asupra. Se pudreaza cu putin piper si se pune la cuptor pentru 30-40 minute. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Postat de eumimi

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 21:35
la 13.05.2014, 21:37
tare mult imi plac dovleceii.
la 13.05.2014, 21:39
bun bun
la 13.05.2014, 21:42
la 13.05.2014, 21:42
Rocsi, Medi, Bya

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking