Musaca de cartofi

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
8 Ian 2018 | 6080 vizualizari
Musaca de cartofi

  Iată prânzul nostru de duminică! Eiii, ce ziceți? Mă gândeam cum să întorc rețeta și delicatesa aceasta pe toate părțile ca să vă pot prezenta bunătatea exact așa cum este. NU POT! Nu există cuvinte.... totuși, cu poza de mai sus, nu cred că mai este nevoie de nimic haha:))! Mai făcusem musaca de cartofi și înainte, de vreo 3 ori cred, dar niciodată nu mi-a ieșit atât de delicioasă. De ce? Pentru că am gătit sâmbătă seara, după ce mâncasem, desigur! Acesta este secretul: cumpără și gătește DUPĂ CE AI MÂNCAT CEVA! NU CÂND ȚI-E FOAME! haha:)). Astfel ai mai multă răbdare.          Ceea ce îmi place la sosul de roșii, este faptul că îl poți pregăti din tot ce ai deja. De la o singură lingură de pastă de tomate, mixuri de legume pregătite pentru iarnă, până la chiar sosul de pizza rămas de ieri. Oh da, întotdeauna adaug și o lingură de sos de soia. Are el locul lui acolo special care oferă un gust deosebit. Lista de ingrediente de mai jos pare puțin ciudată deoarece am pregătit musacaua după ochi, cu unele ingrediente pe care le-am avut la îndemână. Simte-te bine să înlocuiești ingredientele pentru sosul de roșii cu orice iți place ție mai mult și ce ai prin casă. Ketchup (de casă sau din comerț), roșii sau chiar zacuscă. Bucură-te de libertatea imaginației pe care bucătăria ți-o oferă!

Ingrediente

  • 7 cartofi
  • cașcaval, brânză (pentru pus deaspura)
  • sos roșu:
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 700 g carne tocată
  • 2 roșii
  • 3 linguri pastă de tomate
  • mix de legume pentru iarnă (un fel de ketchup de casă)
  • 1 lingură sos de soia
  • sare, piper, cimbru, pătrunjel, boia iute
  • 1 cană cu apă
  • sos alb:
  • 170 g unt
  • 5 linguri făină
  • 600 ml lapte
  • cașcaval
  • sare, piper

Mod de preparare

         Pentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim.

         Tăiem mărunt ceapa și morcovii. Punem legumele la călit în ulei. Punem carnea peste și cana cu apă. Lăsăm carnea la fiert.Tăiem bucăți roșiile și le adăugăm peste. Lăsăm amestecul să mai fiarbă 2-3 minute. Acum punem pasta de tomate, mixul de legume, sosul de soia și orice mai aveți prin frigider. Ketchup, zacuscă, orice! Gustul este diviiin! Condimentăm cu sare, piper, cimbru, boia iute, pătrunjel și lăsăm sosul pe foc încă 10 minute.      

  Ne apucăm să facem acum și celălalt sos. Punem untul la topit, apoi adăugăm făina, amestecând continuu cu un tel. Adăugăm treptat și laptele, amestecând continuu. Când sosul s-a îngroșat și începe să fiarbă, adăugăm cașcavalul și brânza (nu am scris un gramaj anume pentru că eu am pus după ochi. Puteți pune oricât de mult doriți). Condimentăm cu sare și piper ( este îndeajuns deoarece avem sosul de roșii foarte condimentat) și lăsăm sosul alb pe foc încă 2 minute.    

      În continuare urmează să asamblăm musacaua. Întindem un strat subțire (2 linguri) din sosul alb pe fundul tăvii. Nu este necesar să ungem tava cu nimic deoarece sosul conține destulă grăsime. Punem primul strat de cartofi fierți și tăiați felii, 1/2 sos roșu, sos alb, cartofi felii, 1/2 sos roșu, sos alb, cartofi și deasupra presărăm cașcaval ras. Dăm tava la cuptor, până când cașcavalul de deaspura s-a rumenit corespunzător!           Mâncarea este  gata! Miroase diiviiin!YUUUMY  

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2018, 20:46
Arata foarte bine!
la 08.01.2018, 20:48
la 08.01.2018, 20:49
Ce faina ti-a iesit!
la 08.01.2018, 20:52
Foarte bună! Musai să fac și eu în curând, că n-am mai făcut musaca de vreo 30 de ani...!
la 08.01.2018, 20:54
Sa vezi ce buna e !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking