Ingrediente
- 7 cartofi
- cașcaval, brânză (pentru pus deaspura)
- sos roșu:
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 700 g carne tocată
- 2 roșii
- 3 linguri pastă de tomate
- mix de legume pentru iarnă (un fel de ketchup de casă)
- 1 lingură sos de soia
- sare, piper, cimbru, pătrunjel, boia iute
- 1 cană cu apă
- sos alb:
- 170 g unt
- 5 linguri făină
- 600 ml lapte
- cașcaval
- sare, piper
Mod de preparare
Pentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim.
Tăiem mărunt ceapa și morcovii. Punem legumele la călit în ulei. Punem carnea peste și cana cu apă. Lăsăm carnea la fiert.Tăiem bucăți roșiile și le adăugăm peste. Lăsăm amestecul să mai fiarbă 2-3 minute. Acum punem pasta de tomate, mixul de legume, sosul de soia și orice mai aveți prin frigider. Ketchup, zacuscă, orice! Gustul este diviiin! Condimentăm cu sare, piper, cimbru, boia iute, pătrunjel și lăsăm sosul pe foc încă 10 minute.
Ne apucăm să facem acum și celălalt sos. Punem untul la topit, apoi adăugăm făina, amestecând continuu cu un tel. Adăugăm treptat și laptele, amestecând continuu. Când sosul s-a îngroșat și începe să fiarbă, adăugăm cașcavalul și brânza (nu am scris un gramaj anume pentru că eu am pus după ochi. Puteți pune oricât de mult doriți). Condimentăm cu sare și piper ( este îndeajuns deoarece avem sosul de roșii foarte condimentat) și lăsăm sosul alb pe foc încă 2 minute.
În continuare urmează să asamblăm musacaua. Întindem un strat subțire (2 linguri) din sosul alb pe fundul tăvii. Nu este necesar să ungem tava cu nimic deoarece sosul conține destulă grăsime. Punem primul strat de cartofi fierți și tăiați felii, 1/2 sos roșu, sos alb, cartofi felii, 1/2 sos roșu, sos alb, cartofi și deasupra presărăm cașcaval ras. Dăm tava la cuptor, până când cașcavalul de deaspura s-a rumenit corespunzător! Mâncarea este gata! Miroase diiviiin!YUUUMY
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|