Ingrediente
- 750 gr carne tocata de porc
- 800-1000 gr cartofi
- 3-4 cepe
- 4-5 rosii sau 150-200 ml suc de rosii
- un morcov
- un ardei gras rosu
- o ceasca de smantana
- o cana de apa
- 2 oua
- condimente (sare, piper, cimbru, delicat)
- patrunjel
- ulei
Mod de preparare
Cartofii curatati ii punem la fiert.
Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa se rumeneasca putin. Adaugam in tigaie carnea tocata si mirodeniile si de asemenea lasam carnea sa prinda culoare, dupa care adaugam rosiile (taiate cubulete) si apa si lasam la inabusit pret de cateva minute, pana scade apa si sucul de la rosii.
Cand cartofii sunt aproape fierti, le oprim focul, cand s-au racorit, ii taiem in felii potrivite si asezam un strat pe toata suprafata tavii de copt.
Cand s-a racorit putin umplutura, adaugam un ou si cateva fire de patrunjel (tocate marunt) si amestecam, apoi rasturnam umplutura in tava si o intindem pe toata suprafata, asezam deasupra inca un strat de felii de cartofi si bagam tava la cuptor (foc mediu).
Cand cartofii incep sa se rumeneasca, adaugam smantana (amestecata cu un ou batut si cateva fire de patrunjel) si folosind o pensula intindeti amestecul pe toata suprafata. Tava mai merge la cuptor pentru cateva minute.
Cand musacaua a prins o crusta aurie, ii oprim focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|