Musaca de cartofi cu conopida-post

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
20 Mar 2010 | 15626 vizualizari
Musaca de cartofi cu conopida-post

este grozava

Ingrediente

  • 12 cartofi mari (am pus eu)
  • 1 conopida
  • 5-6 cepe
  • pesmet
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate 1 cutie 8oog
  • rosii chery pentru ornat+rondele de ceapa

Mod de preparare

Se curata cartofi se taie rondele si se prajesc in ulei

Conopida se fierbe buchetele cu putina sare(sau pe aburi)

Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei,apoi se pune conopiga fiarta si taiat in bucatele mai mici se lasa sa se calesca impreuna putin apoi se pune sare, piper ,praf se usturoi si pasta de tomate aproximativ treisferturi din cutie si se amesteca bine se lasa sa mai dea 2-3 clocote apoi se pune patrunjel verde si se ia de pe foc

Intr-un vas de yana se pune putin ulei apoi pesmet dupa care se pun feliute de cartofi prajite si apoi din compozitia ce conopida,dupa care din nou cartofi iar putin pesmet si iar conopida si ultimul strat de cartofi iar peste cartofi se pune pasta de tomate si patrunjel verde..............

Se pune la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la 17o grade

Arata super,si gustul nici nu se mai discuta(vb din punctul nostru de vedere,noua ne place tare mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu conopida-post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca

Postat de deyutzky

Musaca

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert dar nu-i lasam prea mult sa nu fie foarte moi...dupa care ii taiem felii. Ceapa si morcovul le taiem marunt si le punem la calit dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2010, 01:19
la 20.03.2010, 17:53
multumesc michelle
la 20.03.2010, 22:01
la 21.03.2010, 08:48
cat de bine arata....si ce frumos ornata e....
la 21.03.2010, 09:50
nu am mai auzit dar trebuie sa fie tare buna! felicitari pt retetele minunate pe care ni le prezinti!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking