Musaca de cartofi cu pui

Postat de Irina in Pui
11 Noi 2015 | 11123 vizualizari
Musaca de cartofi cu pui

Ingrediente

  • 500 g piept de pui Agricola Bacau
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 rosii potrivite
  • patrunjel verde tocat
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 50 ml lapte
  • parmezan ras
  • sare
  • piper
  • plante aromate

Mod de preparare

Intai am pus cartofii la fiert, in coaja. 

Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am mixat cu ajutorul robotului de bucatarie.

Am tocat ceapa marunt, iar morcovii i-am dat pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei, apoi carnea la calit. Dupa ce am calit carnea am adaugat ceapa si morcovul, putina apa si am lasat sa fiarba. 

Am dat rosiile pe razatoare (solutia mai rapida de a le curata de pielita) si le-am pus in tigaie, peste carne. Am condimentat cu sare, piper si plante aromate dupa gust si amoprit focul.

Dupa ce am curatat cartofii de coaja am taiat o parte din ei rondele. 

Am uns tava pentru cuptor cu unt si am asezat rondelele de cartofi, dupa care am presarat putin parmezan peste ei.

Am pus amestecul de carne si l-am intins bine peste cartofi. 

Deasupra am preferat sa asez un strat de piure de cartofi, preparat astfel: cartofii mixati cu un ou, sare, 2 linguri de smantana si putin lapte, cat sa subtieze usor piureul, sa il pot intinde peste carne. 

La final am presarat parmezan din belsug si am pus tava cu musaca la cuptor 30 minute, in cuptorul deja incins. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Postat de AdrianUdrea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2015, 21:53
Ce mancare buna ai adus
la 11.11.2015, 21:53
Mie îmi place cu murături, dar eu oricum sunt atipic pentru multe bucătării, aşa că... . ) La ingrediente ai schimbat nişte litere la pieptul de pui, iar asta te costă o porţie în plus pentru mine. În rest, să avem poftă, zic. )
la 11.11.2015, 21:57
Yammiiii
la 11.11.2015, 22:01
o ador
la 11.11.2015, 22:03
Wow! Arata incredibil Irinuca scumpa!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking