Ingrediente
- 1 kg pulpa de vitel
- 1 dovleac placintar
- 5 cartofi mari
- 2 buc ceapa rosie
- 4-5 catei de usturoi
- 2 oua
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 lingurita dulceata de ardei iute
- 1 lingurita garam masala
- 3 linguri pasta de ardei copti
- 1/2 borcan rosii deshidratate Baresa
- 1 cescuta vin rosu
- 100-150 ml suc de rosii
- 4-5 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca carnea si o lasam la calit la foc iute pana scade zeama lasata. Adaugam ceasca de vin rosu si mai lasam din nou pana scade vinul. Cat carnea sta pe foc, spalam bine dovleacul placintar, il stergem cu prosop de bucatarie, cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri atat cartofii cat si dovleacul. Aici eu am avut ajutor, la feliatorul electric au fost date toate de catre ajutorul de bucatar:)), adica sotul. Se curata de seminte dovleacul, iar partea cu gaura nu a fost folosita toata. Cartofii feliati au fost fierti in apa clocotita pe jumatate. Intre timp este gata si carnea, o rasturnam intr-un castron mai mare, adaugam ouale,usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, celelalte mirodenii, rosiile de la borcan taiate cubulete, jumatate din sucul de rosii. Amestecam carnea cu celelalte ingrediente, gustam si potrivim dupa gustul nostru. Pregatim un vas termorezistent pe care-l ungem cu putin ulei de masline. Punem un strat de cartofi unul de dovleac, unul de carne si tot asa pana terminam ingredientele, iar deasupra sa ne ramana felii de cartofi si dovleac. Condimentam deasupra cu sare si piper, uleiul de pe rosii si restul de suc de rosii. Dam tava acoperita cu capac sau folie de aluminiu la cuptor, setam la 200 grade pt 20 minute. Dupa ce timpul a expirat reducem focul la 180 grade si mai lasam 20 minute. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|