Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

Postat de simona72 in Vita
29 Oct 2013 | 11853 vizualizari
Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

Aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa mai fac cu ea...nu aveam inspiratie deloc. Sunt sigura ca toata lumea pateste la fel...te uiti pe net, cauti prin carti...nimic nu-ti place...asta am patit si eu azi. Vroiam ceva de toamna, dar nu stiam ce, vroiam ceva care sa fie bun, gustos, plin de arome...pana la urma a venit si ideea salvatoare. A iesit o mancarica super gustoasa si delicioasa, un contrast intre dulce, usor picat, arome, texturi...

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 1 dovleac placintar
  • 5 cartofi mari
  • 2 buc ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita dulceata de ardei iute
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri pasta de ardei copti
  • 1/2 borcan rosii deshidratate Baresa
  • 1 cescuta vin rosu
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca carnea si o lasam la calit la foc iute pana scade zeama lasata. Adaugam ceasca de vin rosu si mai lasam din nou pana scade vinul. Cat carnea sta pe foc, spalam bine dovleacul placintar, il stergem cu prosop de bucatarie, cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri atat cartofii cat si dovleacul. Aici eu am avut ajutor, la feliatorul electric au fost date toate de catre ajutorul de bucatar:)), adica sotul. Se curata de seminte dovleacul, iar partea cu gaura nu a fost folosita toata. Cartofii feliati au fost fierti in apa clocotita pe jumatate. Intre timp este gata si carnea, o rasturnam intr-un castron mai mare, adaugam ouale,usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, celelalte mirodenii, rosiile de la borcan taiate cubulete, jumatate din sucul de rosii. Amestecam carnea cu celelalte ingrediente, gustam si potrivim dupa gustul nostru. Pregatim un vas termorezistent pe care-l ungem cu putin ulei de masline. Punem un strat de cartofi unul de dovleac, unul de carne si tot asa pana terminam ingredientele, iar deasupra sa ne ramana felii de  cartofi si dovleac. Condimentam deasupra cu sare si piper, uleiul de pe rosii si restul de suc de rosii. Dam tava acoperita cu capac sau folie de aluminiu la cuptor, setam la 200 grade pt 20 minute. Dupa ce timpul a expirat reducem focul la 180 grade si mai lasam 20 minute. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ardei umplut cu carne de vitel si pui

Postat de timea

Ardei umplut cu carne de vitel si pui

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs...

Citeste continuarea

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Postat de lilik

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Batem oul cu sare si piper. Intr-un bol amrstecam pesmetul cu parmezanul ras. Mozzarella o taiem felii.  Pe jumatatea feliei de carne punem sunca si felii de mozzarella, apoi punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2013, 19:08
Asta da
la 29.10.2013, 19:13
ce pofta imi era zilele astea de asa cevaproblema mea este ca daca mi-e pofta de ceva ,trebuie sa astept mult pana-i vine randul sa fac,ca nu putem gati asa mult
la 29.10.2013, 19:15
Grozav de buna!!!
la 29.10.2013, 19:16
Se poate face si in cantitati mai mici si cu altfel de carne, 1-2 cartofi, cateva felii de dovleac si restul il bagi asa simplu la cuptor, carne de pui...si pui in vase individuale...
la 29.10.2013, 19:16
Dia cum faci pofticiosul acela!?

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking