Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

Postat de simona72 in Vita
29 Oct 2013 | 11804 vizualizari
Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

Aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa mai fac cu ea...nu aveam inspiratie deloc. Sunt sigura ca toata lumea pateste la fel...te uiti pe net, cauti prin carti...nimic nu-ti place...asta am patit si eu azi. Vroiam ceva de toamna, dar nu stiam ce, vroiam ceva care sa fie bun, gustos, plin de arome...pana la urma a venit si ideea salvatoare. A iesit o mancarica super gustoasa si delicioasa, un contrast intre dulce, usor picat, arome, texturi...

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 1 dovleac placintar
  • 5 cartofi mari
  • 2 buc ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita dulceata de ardei iute
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri pasta de ardei copti
  • 1/2 borcan rosii deshidratate Baresa
  • 1 cescuta vin rosu
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca carnea si o lasam la calit la foc iute pana scade zeama lasata. Adaugam ceasca de vin rosu si mai lasam din nou pana scade vinul. Cat carnea sta pe foc, spalam bine dovleacul placintar, il stergem cu prosop de bucatarie, cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri atat cartofii cat si dovleacul. Aici eu am avut ajutor, la feliatorul electric au fost date toate de catre ajutorul de bucatar:)), adica sotul. Se curata de seminte dovleacul, iar partea cu gaura nu a fost folosita toata. Cartofii feliati au fost fierti in apa clocotita pe jumatate. Intre timp este gata si carnea, o rasturnam intr-un castron mai mare, adaugam ouale,usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, celelalte mirodenii, rosiile de la borcan taiate cubulete, jumatate din sucul de rosii. Amestecam carnea cu celelalte ingrediente, gustam si potrivim dupa gustul nostru. Pregatim un vas termorezistent pe care-l ungem cu putin ulei de masline. Punem un strat de cartofi unul de dovleac, unul de carne si tot asa pana terminam ingredientele, iar deasupra sa ne ramana felii de  cartofi si dovleac. Condimentam deasupra cu sare si piper, uleiul de pe rosii si restul de suc de rosii. Dam tava acoperita cu capac sau folie de aluminiu la cuptor, setam la 200 grade pt 20 minute. Dupa ce timpul a expirat reducem focul la 180 grade si mai lasam 20 minute. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta cu fasole si carne tocata

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2013, 19:08
Asta da
la 29.10.2013, 19:13
ce pofta imi era zilele astea de asa cevaproblema mea este ca daca mi-e pofta de ceva ,trebuie sa astept mult pana-i vine randul sa fac,ca nu putem gati asa mult
la 29.10.2013, 19:15
Grozav de buna!!!
la 29.10.2013, 19:16
Se poate face si in cantitati mai mici si cu altfel de carne, 1-2 cartofi, cateva felii de dovleac si restul il bagi asa simplu la cuptor, carne de pui...si pui in vase individuale...
la 29.10.2013, 19:16
Dia cum faci pofticiosul acela!?

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking