Musaca de cartofi si carne de porc

Postat de RODIMUR in Porc
20 Ian 2018 | 26762 vizualizari
Musaca de cartofi si carne de porc

N-am mai făcut de foarte mult timp musaca și cred că a venit timpul pentru această mâncare gustoasă și sățioasă. Pe vremea aceea, făceam musacaua din cartofi și carne de vită...Față de rețeta pe care o făceam, înainte de revoluție, am schimbat nu numai felul cărnii, ci am mai adăugat cașcavalul. Nu cred că neapărat datorită cașcavalului, dar musacaua a ieșit excelentă...

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 500 grame carne slabă de porc
  • 150 ml de smântână grasă
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 2 ouă
  • 6 felii de cașcaval
  • ulei pentru călit
  • 1 pahar cu apă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano

Mod de preparare

Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă.

Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata fierți se lasă la răcorit, după care se decojesc.

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, având grijă să nu se ardă, ci doar să devină transparente.

Se spală roșiile, se mărunțesc, după care se călesc și ele, peste ceapă.

După ce roșiile s-au înmuiat, se adaugă în cratiță carnea tocată de porc și se călește la foc mic, până ce se deschide la culoare. Se toarnă un pahar cu apă și se lasă cratița la foc mediu, până ce scade zeama.

Se ia de pe foc cratița cu umplutura pentru musaca, se condimentează, după gust și se lasă în așteptare, până ce va fi nevoie de ea.

Se unge cu puțin ulei vasul în care se va face musacaua și se pune primul strat de felii de cartofi fierți, groase de maxim 1 cm. Peste stratul de cartofi se pune umplutura de carne de porc, care se acoperă cu alt strat de felii de cartofi și cu feliile de cașcaval.

Se mixează ouăle, cu sare și piper, se adaugă smântâna, se uniformizează compoziția și se toarnă în vas, pe toată suprafața.

Se dă vasul cu musacaua la cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute. Când musacaua s-a rumenit frumos, se scoate vasul din cuptor, se porționează și se poate servi, eventual cu 1-2 linguri de smântână.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Postat de AdrianUdrea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2018, 21:24
Ce bunatate Imi place mult musacaua de cartofi cu carne
la 20.01.2018, 21:28
la 20.01.2018, 21:37
la 20.01.2018, 21:40
o bunatate!
la 20.01.2018, 21:47
Buna!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking