Musaca de Dorna la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de madi_marin in Slow Cooker
8 Sep 2015 | 5234 vizualizari
Musaca de Dorna la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

A doua reţetă este adaptată modului de preparare la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L şi preluată din cartea ,,Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti,, a lui Radu Anton Roman.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 6 ouă
  • 750 g carne tocată
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 200 g smântână
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 legătură de mărar
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert în coajă.

Se prepară între timp umplutura: se toacă ceapa mărunt şi morcovul se rade pe răzătoarea măruntă. Se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi 1 ceaşcă de apă. Când carnea e aproape făcută se dă deoparte şi se adaugă două ouă ,sare, piper, cimbru, pastă de tomate şi o parte din mărarul tocat.

Când cartofii sunt gata, se curăţă de coajă şi doi-trei dintre ei se taie cubuleţe, iar restul felii.

Celelalte patru ouă se bat ca pentru omletă cu smântâna şi caşcavalul.

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l cu ulei şi tapetat cu hârtie de copt se pun straturi alternative de felii de cartofi peste care se toarnă din amestecul de ouă, apoi carne, cartofi cu ouă, carne, iar ultimul strat să fie de cubuleţe de cartofi peste care se toarnă iar amestec de ouă, caşcaval ras şi mărar.

Coacem 3 ore in aparatul Crock-Pot pe modul high, verificând din când în când preparatul.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de Dorna la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de...

Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Supa crema de ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Legumele și zarzavaturile se curăță se toacă grosier și se pun la gătit în recipientul aparatului de gatit Crock-Pot , se asezonează de sare, se adaugă 3 linguri de ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2015, 19:10
Hmmm, ce-mi place musacaua! Îmi place fie cu smântână, fie cu murături. Super!
la 08.09.2015, 19:11
Arata super
la 08.09.2015, 19:15
foarte faina,la favo
la 08.09.2015, 19:17
Ahhhhh ce pofta-mi faci Madutule
la 08.09.2015, 19:22
Arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking