Musaca de dovlecei

Postat de Mimi_miss_u in Aperitive / Garnituri
13 Oct 2012 | 5512 vizualizari
Musaca de dovlecei

Ingrediente

  • dovlecei - 3 buc medii
  • rosii - 500g
  • ardei gras (de preferat rosu) - 2 buc
  • busuioc - proaspat (sau congelat)
  • branza - 300 g
  • cascaval - 200g
  • parmezan - 100g
  • oua - 3 buc
  • unt - pt uns tava
  • pesmet - pt tapetat tava
  • muschi file (sau sunca curcan) - 300g (feliat)

Mod de preparare

Se taie dovleceii felii rotunde, la fel si rosiile si ardeii.

Radem branza si cascavalul.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu pesmet si incepem sa punem straturi de legume, braza si mezel.

Intai un strat de dovlecei, apoi unul de mezel, niste ardei, frunze de busuioc si putina branza rasa. Apoi un strat de felii de rosii, ardei, frunze de busuioc, parmezan si un strat bun de branza rasa
Continuam cu strarturile in ce ordine ne place dar la final sa fie un strat de rosii, unul de branza si busuioc.

Batem ouale in care adaugam niste branza rasa si turnam compozitia peste legume. Presaram cascavalul deasupra si punem la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Postat de eumimi

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2012, 15:47
mmm imi lasa gura apa!!!
la 13.10.2012, 16:06
delicios
la 13.10.2012, 16:52
la 13.10.2012, 17:13
foarte bun
la 13.10.2012, 17:19

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking