Musaca de vinete

Postat de cristina1985 in Retete Delikat
21 Iul 2018 | 3359 vizualizari
Musaca de vinete

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".

Ingrediente

  • 800 g pulpa de porc tocata (se poate face in amestec cu vita)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce Delikat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute Delikat
  • 1 lingurita cimbrisor Delikat
  • 1 lingurita oregano Delikat
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 2 frunze de dafin
  • 2 -3 linguri bulion
  • 3 vinete (cam 1,5-1,6 kg)
  • ulei
  • 300 g cascaval
  • 150 g mozzarella

Mod de preparare

Se caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti bulionul, sare, dafin, busuioc tocat, nucsoara, oregano, cimbrisor, boia de ardei dulce si iute Delikat. Lasati sa fiarba inca 30 minute.

In acest timp, se pregatesc vinetele. Se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs. Se prajesc in ulei (eu am facut mai dietetic si am folosit apa cu ulei), toate feliile, pe ambele parti. Se asaza primul strat de vinete (intr-o tava de 20x30 cm, unsa cu ulei), apoi jumatate din compozitia de carne cu putin sos (nu mult, pentru ca si vinetele vor lasa apa), cascaval ras, alt strat de vinete, carne, cascaval si in final strat de vinete, cascaval, mozzarella si busuioc tocat.

Se tine la cuptor pana incepe sa se rumeneasca si se verifica daca mai are lichid (se poate pune ce a ramas de la carnea gatita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Mai intai taiem vinetele rondele si le presaram cu sare, le lasam cca. 20 min , apoi le stergem cu un servetel. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam amestecul de morcov, ardei rosu si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2018, 18:42
la 23.07.2018, 19:25
la 23.07.2018, 21:13
la 23.07.2018, 21:24
Este un preparat foarte bun!
la 23.07.2018, 22:53

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking