Musaca de vinete si dovlecei cu frisca

Postat de Dea_Dea in Porc
31 Aug 2013 | 5821 vizualizari
Musaca de vinete si dovlecei cu frisca

Reteta inventata pe moment cu ce aveam prin frigider :)) Nu am avut destula smantana si am pus frisca lichida, a iesit minunata!

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 300 gr pulpa de porc tocata
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 150 ml apa
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 ou
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocam ceapa si punem la calit cu carnea, se lasa pana carnea isi schimba culoarea.

Se adauga pasta de rosii, sare , piper, 150 ml apa si se lasa la fiert pana se leaga.

Se taie vanata, dovlecelul si ardeiul felii.

In vas de yena punem un rand de felii de vanata, un rand de felii de dovlecel si ardeiul.

Se pune carnea, iar deaupra se pune iarasi vanata si dovlecel. Se acopera cu capa si se da la cuptor 20-30 min la foc potrivit .

Se scoate si se pune peste oul amestecat cu smantana si frisca , iar desupra cascaval ras, Se mai da la cuptor inca 15 min sa se rumeneasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si dovlecei cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de porc cu usturoi in crusta de fulgi de porumb

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de porc cu usturoi in crusta de fulgi de porumb

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem condimentele,oul,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede se formeaza chiftelele,se pun pe o farfurie si se dau...

Citeste continuarea

Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

Postat de Ksenya

Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora. Pe parcurs se mai intoarce si  cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2013, 09:11
mie musacaua imi face aciditate la stomac dar e o mancare buna
la 31.08.2013, 09:20
Daca ai zis frisca,mi s-a taiat...dar gusturile nu se discuta...
la 31.08.2013, 09:40
Ai facut f bine....pana la urma nu ai schimbat gustul cu nimk, ai inmultit smantana...ma gandeam prima oara ca ai batut un strat de frisca deasupra ca la prajituri
la 31.08.2013, 09:48
Simona nuuu!! , a iesit dulce aromat.
la 31.08.2013, 10:37
Buna tare

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking