Musaka a la grec cu vinete

Postat de eumimi in Porc
6 Aug 2021 | 2901 vizualizari
Musaka a la grec cu vinete

Retete de suflet Se stie ca eu iubesc mult mancarurile grecesti. Iata o musaka gustoasa facuta dupa reteta greceasca.

Ingrediente

Ingrediente musaka:

  • 2 vinete mari
  • 900 gr carne tocata
  • 5-6 rosii
  • 2 cepe
  • 60-70 ml vin alb sec
  • 50 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc

Ingrediente sos bechamel:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 280 ml lapte
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica.

Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si lasam la gatit pana cand se evapora lichidul. Aproximativ 20 de minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc sau patrunjel, dupa gust.

Prajim vinetele doar cat sa se patrunda si le scoatem pe servetele de bucatarie care sa absoarba surplusul de ulei.

Punem in tava un strat de vinete, presaram sare si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval razuit.Adaugam carnea si acoperim cu celalalt strat de vinete si presaram restul de cascaval.

Trecem la pregatirea sosului bechamel, deoarece trebuie adaugat imediat, acesta inchegandu-se rapid. Punem untul pe foc si, cand acesta este topit complet, adaugal faina amestecand energic cu un tel. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam. Lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Potrivim cu sare, piper si oregano.

Turnam sosul bechamel uniform pe toata suprafata musakalei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Se poate servi calda sau rece dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaka a la grec cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de simona72

Ardei umpluti

Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut. Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau...

Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu cotlet de porc

Postat de ela2015

Mancarica de mazare cu cotlet de porc

Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2021, 13:34
la 06.08.2021, 14:07
Multumesc!
la 06.08.2021, 14:16
la 06.08.2021, 14:42
la 06.08.2021, 15:06
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking