Muschi de porc in foetaj

Postat de nico15 in Porc
2 Ian 2011 | 8620 vizualizari
Muschi de porc in foetaj

Ingrediente

  • 600-700 g de muschi de porc
  • 2 cutii de ciuperci
  • 1 cutie de pateu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2  cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml de vin alb
  • 100 ml de smantana lichida
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • ulei
  • 10 bobite de mazare
  • hartie de copt
  • aluat frantuzesc 800 g

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se scurg si se toaca,  se curata cele doua cepe, se toaca marunt si se pun in unt, cand ceapa este aurie se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu, dupa ce acesta a fost absorbit se pune vinul alb si se continua fierberea adaugandu-se si putin rozmarin. Dupa ce si vinul a fost absorbit se adauga smantana si se sareaza si pipereaza, dupa care se vor lua de pe foc.

Separat pregatim muschiul, se fac mici incizii in care se introduc cateii de usturoi taiati pe feliute subtiri, se sareaza, pipereaza, se frige cateva minute pe fiecare parte dupa care lasam sa se raceasca  si unge muschiul cu pateu de ficat, pe toate partile.

Se ia alualut de foetaj, si se-ntinde, in acest timp dam muschiul prin ciuperci si il asezam pe aluat daca mai raman ciuperci le punem de jur imprejurul muschiului, dupa care rulam strans.

Se bate oul si se va unge cu ele pe deasupra pe foetaj. Eu am decupat din aluatul ramas frunze in foetaj si le-am atasat si frunzele au fost date cu ou si am facut mici incizii pe frunze ca niste nervuri. Am pus si cateva boabe de mazare.

Cuptorul este preancalzit, muschiul se va pune intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune muschiul si se verifica aproximativ se lasa 45-50 de minute.

Eu il voi servi cu garnitura de cartofi Duchesse si ca salata cu ardei kapia umpluti cu varza rosie sau cu pepenasi murati.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in foetaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)

Postat de Ina75

Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)

Tocam marunt cimbrul si frunzele de salvie. Pregatim un bol mare in care zdrobim usturoiul. Adaugam salvia, cimbrul, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei....

Citeste continuarea

Frigarui de porc cu cartofi

Postat de licurici_lra

Frigarui de porc cu cartofi

Carnea se spala bine, se taie cubulete si se amesteca cu sosurile (barbecue si chilli), apoi se baga la frigider cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie cuburi potrivite. Betele pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 16:02
prima pot sa ma servesc cat vreau
la 02.01.2011, 16:04
Am ajuns si eu la masa
la 02.01.2011, 16:08
excelent
la 02.01.2011, 16:44
L-AI IMBRACAT SA NU II FIE FRIG?
Bun,bun.
la 02.01.2011, 16:59
Multumesc dragele mele si serviti cat doriti.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking