Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin

Postat de papabundetot in Porc
14 Iun 2013 | 3263 vizualizari
Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin

M-am tot gandit ce sa fac in weekend de mancare sa fie asa…mai deosebit ca de weekend si mi-a venit ideea asta cu muschiul umplut. Ideea cu branza de capra am luat-o de la emisiunea Masterchef de marti si mi-a placut si am zis ca ar merge niste curmale care sunt dulci in contrast cu branza asta care a fost putin sarata. Asa ca zis si facut

Ingrediente

Mod de preparare

Am luat 2 muschiuleti (pestisori le spun eu ) i-am crestat pe lung ( nu de tot numai cat sa se despice carnea) i-am batut bine de tot si apoi i-am pus putin la marinat in vin rosu,sos soia,curry,ienibahar,scortisoara si putin busuioc. I-am lasat cam o ora acolo,apoi i-am scos si i-am umplut cu branza de capra amestecata la blender cu curmale inmuiate in prealabil cateva ore in apa.Am luat hartie de copt o bucata mai mare cat sa cuprinda muschiul,am udat-o bine cu apa rece,am stors-o si am pus in ea carnea,am infasurat bine si am dat-o o ora la cuptor. Dupa o ora am scos hartia ,am adaugat si putina apa in tava si am mai lasat cateva minute ca sa prinda si carnea o culoare frumoasa.

Am facut si un sos pentru carne din ghimbir,usturoi calite putin in ulei de masline,apoi am adaugat sos de rodie,apa de flori de portocal, chilly,putin otet balsamic,o canuta de apa si mai pe la sfarsit (dupa ce am lasat totul la fiert cam 3-4 minute) am adaugat o mana de zahar pe care l-am lasat sa se caramelizeze si inainte de a stinge focul am adaugat o mana de muguri de pin. A fost un sos usor picant si dulceag in acelasi timp.

Ca si garnitura am mers pe ceva simplu ,un orez basmati,fiert in apa cu sare si 3 cuisoare pentru o aroma mai deosebita. A iesit totul foarte bun.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

Postat de mirela0911

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele....

Citeste continuarea

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Postat de xana

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi. Scoicile se pun in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 18:14
Sa treci te rog si ingredientele in casuta destinata acestora
la 15.06.2013, 18:54
da,din pacate le-am trecut la MOD de preparare pt ca in blog nu le aveam trecute unul sub altul...

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking