Ingrediente
Mod de preparare
Am luat 2 muschiuleti (pestisori le spun eu ) i-am crestat pe lung ( nu de tot numai cat sa se despice carnea) i-am batut bine de tot si apoi i-am pus putin la marinat in vin rosu,sos soia,curry,ienibahar,scortisoara si putin busuioc. I-am lasat cam o ora acolo,apoi i-am scos si i-am umplut cu branza de capra amestecata la blender cu curmale inmuiate in prealabil cateva ore in apa.Am luat hartie de copt o bucata mai mare cat sa cuprinda muschiul,am udat-o bine cu apa rece,am stors-o si am pus in ea carnea,am infasurat bine si am dat-o o ora la cuptor. Dupa o ora am scos hartia ,am adaugat si putina apa in tava si am mai lasat cateva minute ca sa prinda si carnea o culoare frumoasa.
Am facut si un sos pentru carne din ghimbir,usturoi calite putin in ulei de masline,apoi am adaugat sos de rodie,apa de flori de portocal, chilly,putin otet balsamic,o canuta de apa si mai pe la sfarsit (dupa ce am lasat totul la fiert cam 3-4 minute) am adaugat o mana de zahar pe care l-am lasat sa se caramelizeze si inainte de a stinge focul am adaugat o mana de muguri de pin. A fost un sos usor picant si dulceag in acelasi timp.
Ca si garnitura am mers pe ceva simplu ,un orez basmati,fiert in apa cu sare si 3 cuisoare pentru o aroma mai deosebita. A iesit totul foarte bun.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|