Ingrediente
- 800 gr muschi de vita
- 50 gr unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 litru lapte
- 1 morcov, curatat si taiat cubulete
- 1 tija de patrunjel, curatata si taiata cubulete
- 3 catei de usturoi, curatati
- 5 frunze de salvie proaspata
- 1 lingura de frunze proaspete de cimbru
- 1 frunza de dafin
- sare&piper, dupa gust
- 40 gr amidon alimentar dizolvat in 50 ml apa rece
Mod de preparare
1. Incinge cuptorul la 160°C.
2. Sareaza si pipereaza muschiul de vita apoi prajeste-l pe toate partile ,cate putin, in 50 gr unt si 2 linguri ulei de masline.
3. Aseaza muschiul de vita intr-un vas termorezistent, adauga legumele, ierburile aromate, sare si piper, dupa gust.Toarna laptele peste vita si legume. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor 2 ore. Dupa cele doua ore, inlatura folia de aluminiu si mai da la copt inca 1 ora, intorcand carnea din cand in cand.
4. Scoate carnea de vita si infasoar-o in folie de aluminiu pana cand prepare sosul. Strecoara laptele din vas si pune-l intr-o cratita la fiert. Adauga amidonul si amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase putin.
5. Serveste carnea de vita cu sosul preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita fraged" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|