Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
17 Ian 2013 | 4130 vizualizari
Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată

Ingrediente

  • 350 grame muşchi de vită fraged (tenderlion) taiat în felii de grosimea dorită
  • 3 linguri mix de piper negru, alb, verde și roșu
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 4 cartofi medii tăiați în cuburi egale
  • 1 ceapă roșie tăiată julienne
  • 1/2 pahar lapte integral
  • 70 grame unt nesărat la temperatura camerei
  • sare/ piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime. 

Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte.

Se aduce carnea la temperatura camerei înainte de a fi gătită. Se încălzește tigaia pe foc mediu și de adaugă 20 de grame de unt. Când untul nu mai face spumă, se adaugă bucățile de carne și se gătește în funcție de nivelul de preparare dorit: între 7 şi 13 minute în funcţie şi de grosimea bucăţii de carne. Se lasă la răcit cel puţin un timp egal cu  cel de gătire.

Într-o oală încăpătoare se aduce la punctul de fierbere apă cu sare. Se adaugă cartofii și se  gătesc pentru 15-20 de minute. Se scurg  de apă și se amestecă cu untul, laptele, sare și piper zdrobindu-i nu  foarte fin. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia. 

Se amestecă écrasé de cartofi obținut anterior cu ceapa caramelizată și se  servește împreună cu medalionul de vită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vitel a mamei

Postat de mihaelar63

Tocanita de vitel a mamei

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....

Citeste continuarea

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

Postat de mirela0911

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

Iata cum se prepara  Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata Prepararea sosului de carne: Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune in uleiul incins intr-o cratita si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2013, 11:18
moama, cat de bine poate sa arate, cat de apetisant , super Adriana
la 17.01.2013, 11:21
Super arata
la 17.01.2013, 11:23
Minunat!ce stil fantastic ai,super bun!
la 17.01.2013, 11:24
Ma gandeam sa pregatesc ceva pentru pranz,dar iau medalionul tau si-am scapat!
la 17.01.2013, 11:24
Îl trimit prin poștă, bunica!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking