Muşchi file făcut în casă

Postat de Bunica in Mezel de casa
9 Apr 2009 | 37223 vizualizari
Muşchi file făcut în casă

Este excelent pentru a înlocui mezelurile, mai ales în alimentaţia copiilor!

Ingrediente

  • 500 gr muschi de porc
  • 100 gr apa
  • 100 gr vin alb
  • 100 gr zeama de varză
  • piper poape
  • foaie de dafin ( 1 bucata)
  • ienibahar

Mod de preparare

Folosim o bucata de muschi de porc (cotletul fara os). Aceasta reteta este pentru o cantitate de 500 grame muschi.

Punem intr-o cratita cantitati egale de apa, vin alb si zeama de varza, astfel incit muschiul de porc sa fie acoperit cu aceasta compozitie (2 centimetri peste).

Condimentam cu piper poape, foaie de dafin ( 1 bucata), ienibahar.

TIPS. Nu folosim sare deoarece este sarata zeama de varza

Se fierbe muschiul pina cind furculita il patrunde usor. Cind consideram ca este fiert, il scoatem si-l punem intre doua capace de lemn cu o usoara greutate deasupra pentru a se presa putin. Se da la rece.

TIPS. Daca vrei ca muschiul sa prinda o culoare maronie la suprafata, atunci se poate folosi vin rosu la fiert.

TIPS. Pentru o condimentare mai puternica se poate aduga in compozitia in care se fierbe muschiul si citiva “catei” de usturoi curatati (3-4)

Bunica va recomanda acest mezel preparat in casa in detrimentul mezelurilor din alimentatia publica. A preparat nepoteilor sai acesti muchi file si l-au mincat cu placere.

Tinut la frigider, muschiul file facut in casa se pastreaza circa 4-5 zile, dupa care este de preferat sa nu mai fie consumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi file făcut în casă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Slanina fiarta cu boia si usturoi

Postat de MotanLaOale

Slanina fiarta cu boia si usturoi

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se...

Citeste continuarea

Parizer de casa din carne de pui

Postat de rocsi_1612

Parizer de casa din carne de pui

Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2009, 22:57
Foarte interesant! Am si eu un muschiulet de porc si nu stiam ce sa fac din el! Excelenta idee!
la 14.01.2010, 02:56
aveam o bucata de cotlet afumata de casa , sambata am preparat-o dupa reteta de mai sus .
am pus ceapa rosie langa ea si ...
la 04.06.2011, 10:39
o felie si pt mn te rog

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking