Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci

Postat de katty in Mancaruri cu carne
21 Feb 2017 | 4569 vizualizari
Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • 2 muschiuleti caprioara
  • 500 gr ciuperci champignon mici
  • sare
  • piper negru boabe
  • ienibahar boabe
  • rozmarin uscat
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • 2 foi de dafin
  • 300 ml smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita amidon
  • cartofi copti ptr garnitura

Mod de preparare

Curatam muschiuletii de pielite si ii asezam intr-o tava. Punem deasupra vinul, piperul, ienibaharul,rozmarinul, sare, piper, foile de dafin, uleiul si lasam muschii 24 de ore la rece. Ii  intoarcem din cand in cand. A doua zi, punem tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu. Daca mai este nevoie, adaugam apa calduta. Lasam  la cuptor pana carnea se patrunde bine (aproximativ 1 1/2 h). Inainte cu 15 minute de a fi gata, scoatem folia de aluminiu. Scoatem muschiuletii cand sunt gata si ii pastram la cald. Scurgem zeama de pe  carne intr-o craticioara. Adaugam si untul. Curatam ciupercile si le taiem in jumatati. Punem ciupercile in untul incins si acoperim cu un capac 5 minute. Dam jos capacul si lasam sa scada zeama mai mult de jumatate. Dizolvam amidonul in putina apa si amestecam cu smantana. Turnam smantana, potrivim de sare, piper, putin rozmarin si mai dam cateva clocote. Servim muschiuletii taiati felii de aproximativ 2 cm, cu sos de ciuperci si cartofi copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu carne si carnati

Postat de simona72

Placinte cu carne si carnati

Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul capata consistenta nisipoasa....

Citeste continuarea

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Postat de merisor67

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Am fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit. Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat. Am trecut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2017, 08:44
Sotul tau e vanator? Cam bun rau ce ai facut tu aici!
la 21.02.2017, 09:24
la 21.02.2017, 09:37
la 21.02.2017, 11:07
Se poate spune si asa Simona, m-a vanat pe mine!
la 21.02.2017, 12:59

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking