Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Postat de adela1981 in Porc
27 Mai 2012 | 3619 vizualizari
Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Ingrediente

  • 600 gr muschiult de porc
  • 1 lingura mustar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Amestec de condimente cca 15 grame:
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • praf de usturoi
  • chimen
  • boabe de mustar alb
  • cimbru
  • coriandru
  • rozmarin
  • maghiran
  • chilli
  • cuisoare
  • frunze de dafin
  • Piure de spanac:
  • 1 kg spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr unt
  • 100 ml smantana25 %
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de masline si se trece prin amestecul de condimente. Amestecul se prepara in felul urmator, toate ingredientele, inclusiv ierburile aromate, uscate, se  zdrobesc fin intr-un mojar sau se macina foarte fin.  Aveti grija sa cuprinda toata carnea, apoi se aseaza int-o tava cu hartie de copt uns cu putin ulei de masline si se impacheteaza. Se coace in cuptorul incalzit 40-50 min , apoi se descopera si se lasa pana ce se rumeneste.

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca 5 min, apoi se scurge de apa si se pune in blender. Adaugam usturoiul pisat, untul si  lasam ca blenderul sa-si faca treaba. Spre final adaugam  smantana  si condimentam cu sare si piper dupa gust. Serviti alaturi de piureul de spanac si sosul lasat de carne, este delicios!

Pofta mare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola

Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola ideal pentru orice ocazie.

citeste mai mult
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Musaca de cartofi

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca de cartofi

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in coaja. Peste canea tocata se adauga: o ceapa taiata marunt, doua linguri bulion, o lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de...

Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor

Postat de Sim0naWorld

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc am taiat-o felii subtiri de cca 1,5 cm, am condimentat-o cu sare piper, boia, cimbru, apoi am pus-o intr-o tava cu putin ulei. Peste pulpa am pus cativa catei de usturoi taiati pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2012, 15:39
Delicios!
la 27.05.2012, 15:39
minunat
la 27.05.2012, 15:47
la 27.05.2012, 16:20
buuun
la 27.05.2012, 16:29
bun bun bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking