Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma.
Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Crema: frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste.
Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem, le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.
Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.
Dam crema la rece.
Sirop: intr-un ibric pune apa si zaharul, lasam sa fiarba pana cand acesta se topeste, iar la final adaugam lichiorul de capsuni.
Lasam sa se raceasca.
Asamblare: cand blatul e rece, lasam 1 cm de la margine si incepem sa il scobim usor cu o lingurita, obtinand o adancitura.
Insiropam putin blatul, apoi punem crema de capsuni si nivelam usor.
Mierezul ramas de la blat, il sfaramitam si il punem peste crema.
Apasam usor cu mana, pentru ca miezul sa se “lipeasca” de crema, apoi dam la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!