Napolitane cu nuci si caramel

Postat de comanligia in Prajituri
28 Ian 2011 | 7956 vizualizari
Napolitane cu nuci si caramel

Ingrediente

  • 5 foi de napolitana
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr de margarina
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de faina sau amidon alimentar
  • 350 gr de nuca sau arahide nesarate
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul intr-un vas si se adauga margarina amestecand repede ca sa se omogenizeze.Se dizolva faina in apa rece si se toarna in vas.Se amesteca pana cand se ingroasa compozitia.Nuca se macina marunt si se incorporeaza cu esenta si se pune in zaharul ars.Se aseaza o foaie de napolitana pe planseta sau pe un platou dreptunghiular.Se unge fiecare foaie cu crema,care se suprapun,se preseaza la final,peste se pune un fund sau ceva greu si se da la rece cateva ore,apoi se taie in romburi sau patrate si se orneaza dupa preferinte.Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Napolitane cu crema de caramel si nuci

Postat de merisor67

Napolitane cu crema de caramel si nuci

Pregatim toate ingrediente, sa le avem la indemana. Trebuie sa lucram foarte rapid, daca avem un ajutor langa noi, reusita este mai sigura. Taiem intai nuca si o dam deoparte. Omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2011, 22:22
ce buna e prajitura asta..n-am mai facut demult..sotului ii place..
la 28.01.2011, 22:25
delicioasa
la 28.01.2011, 22:25
delicioasa
la 28.01.2011, 22:28
fetele bine a-ti venit
la 28.01.2011, 22:36
buna buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking