Ingrediente
- Năut 500 g
- Sare de mare
- Ulei de susan 1 lingură
- Ulei de cocos 1 lingură
- Ierburi de gradină Delikat ½ linguriță
- Ierburi italiene Delikat ½ linguriță
- Boia de ardei dulce Delikat ½ linguriță
Mod de preparare
Năutul se lasă la umflat în apă rece, preferabil de seară până dimineața. Apoi se scurge și se pune la fiert, după preferința fiecăruia, în oala minune, MultiCooker, CrockPot sau în cazul meu în minunatul vas Zepter. După ce s-a fiert, năutul se strecoară și se pune la prăjit în uleiul de susan și cocos, la foc rapid, până se evaporă apa și devine crocant, (eu am folosit alt ajutor din familie, Multicooker-ul de la Philips, la programul FRY!) Apoi se asezonează de mirodenii și se lasă la răcit. Se servește ca atare sau însoțit de sosuri picante și musai lângă o bere rece.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Naut crocant, aromatizat cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|