Ingrediente
-
- 500 gr de naut
- 2 cepe albe mari
- o capatina de usuturoi mijlocie
- busuioc uscat
- sare
- piper negru aromat in boabe
- piper negru macinat
- 100 gr i de ulei
- 2 frunze de dafin
- 2-3 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare
pentru Salata de iarna avem nevoie de legume marinate sau murate.
Modul de preparare :
Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intrega, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper se pune capacul si se fierbe la un foc domol timp de 2 ore. Se fierbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.
Dupa ce a fiert se inlatura frunza de dafin si ceapa si se scurge apa.
In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamaie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.
Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA
Pe un platou se aranjeaza frunzele de salata verde, se adauga legumele marinate sau murate : rosii, gogosari,
ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . Pe dasupra se toarna ulei de masline sau ulei rafinat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu busuioc si salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|