Naut cu busuioc si salata de iarna

Postat de anisoara in Mancaruri de post
21 Feb 2010 | 5778 vizualizari
Naut cu busuioc si salata de iarna

Este o mincare sanatoasa si hranitoare pentru zilele de post. Se fierbe o cantitate mai mare de naut care se pastreaza in frigider pina la 5 zile si apoi se poate prepara in mai multe moduri.

Ingrediente

    • 500 gr de naut 
    • 2 cepe albe mari
    • o capatina de usuturoi mijlocie
    • busuioc uscat
    • sare
    • piper negru aromat in boabe
    • piper negru macinat
    • 100 gr i de ulei
    • 2 frunze de dafin
    • 2-3 linguri de suc de lamaie

Mod de preparare

pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate. 

Modul de preparare :

Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele  intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la  foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intrega, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper se pune capacul si se fierbe la un foc domol timp de 2 ore. Se fierbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.

Dupa ce a fiert se  inlatura frunza de dafin si ceapa si se scurge apa.
In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamaie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.

Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA 

Pe un platou se aranjeaza frunzele de salata verde, se adauga legumele marinate sau murate : rosii, gogosari,
ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . Pe dasupra se toarna ulei de masline sau ulei rafinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu busuioc si salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu dovlecel si soia

Postat de Ina

Chiftelute cu dovlecel si soia

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot...

Citeste continuarea

Cus cus cu legume

Postat de licurici_lra

Cus cus cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt. Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4). Separat, se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2010, 20:22
de cand caut si eu naut...si n-am gasit inca....nu stiu de unde sa iau. . ma gandeam sa intreb la magazinele naturiste, ca au aia acolo ce vrei si ce nu vrei....
la 21.02.2010, 21:19
Madi,si la plafar mai gasesti,chiar si in supermarketuri.
Anisoara tare bine arata.
la 21.02.2010, 21:37
Nota maxima , excelenta prezentare
la 21.02.2010, 22:06
nici prin gand nu mi-a trecut ,o asa reteta!bravo!
la 21.02.2010, 22:57
Fetelor va cuprind cu drag si sunt bucuroasa ca va impresionat receta.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking