Ingrediente
- 2 kg capsuni
- 250 g zahar
- 4-5 crengute menta
- 1/2 lamaie
Mod de preparare
Intr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros.
A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat eu cu zdrobitorul de cartofi, ii zdrobim putin, apoi adaugam zeama de lamaie
Punem intr-o oala la fiert, amestecand ocazional.
Lasam sa fiarba cca 5 min din momentul in care da in clocot.
Lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care strecuram nectarul in sticle.
Daca dorim sa le pastram pentru iarna, adaugam cate o aspirina pisata in fiecare sticla, sterilizam borcanele cca 15 din momentul in care fierbe apa, lasam sa se raceasca in apa pana a doua zi si le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|