Nectar de capsuni

Postat de rocsi_1612 in Sirop / Compot
19 Iun 2021 | 3783 vizualizari
Nectar de capsuni

Pentru prima data am pregatit nectar in casa! Am ales sa fac de capsuni! Am cumparat capsuni bine coapte, dulci, aromate, ceea ce e ajutat mult, pentru ca a iesit super delicioas si gustos! Am fost tare bucuroasa cand l-am gustat si am vazut ca rezultatul este minunat: wow, curcubeu pe cerul gurii! 😍💓💓 Eu am ales varianta cu indulcitor natural, dar puteti folosi zahar! Merita sa il pregatiti, sa va bucurati de o sticluta aromata la iarna!

Ingrediente

  • 3 kg capsuni dulci si coapte
  • 600 gr indulcitor pulbere (sau 600 gr zahar, 700 daca il doriti mai dulce)
  • 1,7 litri apa

Mod de preparare

Mai intai pregatiti sticlutele de 330 ml. Le spalati bine cu apa fierbinte, inclusiv capacele si le puneti la scurs. Spalati bine capsunile, cu apa rece. Le lasati la scurs putin, intr-o sita. Indepartati coditele cu frunze si le taiati in sferturi. Intr-o oala mai mare, turnati apa. Adaugati indulcitorul, transferati cratita pe foc. Amestecati pana indulcitorul este topit. Cand incepe sa clocoteaca siropul, dati drumul capsunilor. Le fierbeti la foc potrivit 3-4 minute. Dati cratita deoparte dupa acest timp. Cu un blender vertical, pasati fructele, pana obtineti nectarul. Puneti iar cratita pe foc si mai fierbeti 3 minute. In acest timp, indepartati spuma. Inchideti focul, dati nectarul deoparte, il lasati 5 minute sa se racoreasca. Il turnati in sticle, ajutandu-va de o palnie. Inchideti bine capacele. Inveliti sticlele in hartie si le asezati intr-o cratita mai inalta. Puneti apa calda, sa acopere cam pe 3/4 sticlele. Deasupra asezati un prosop de bucatarie. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita, le lasati 20 de minute. Dupa acest timp, inchideti aragazul. Le lasati acolo pana se racesc complet sau le scoateti si le inveliti intr-o patura pana a doua zi! Depozitati nectarul la rece! Este prea bun, sa nu pregatiti macar cateva sticlute! Mie din aceasta cantitate mi-au iesit 14 sticle de 330 ml. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Postat de Ina

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere...

Citeste continuarea

Nectar de capsuni

Postat de sufletista

Nectar de capsuni

Intr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2021, 20:23
la 19.06.2021, 20:37
la 19.06.2021, 21:43
Ce bun și aromat este!
la 20.06.2021, 01:41
Cu gheata !!!!!!!
la 20.06.2021, 07:42
Delicios!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking