Negreasa ca la bunicul acasa

Postat de brunetica in Prajituri
20 Oct 2011 | 10223 vizualizari
Negreasa ca la bunicul acasa

Poate va intrebati de ce am denumit prajitura asa pentru ca " negreasa " imi aduce aminte de bunicul meu. A doram cand eram copil si ma duceam la el si ma intampina cu o bucata mare de negreasa buna ,insiropata si cu multa ciocolata.

Ingrediente

  • 500 g. zahar ,  
  • 200 g. faina ,
  • 1 pahar cu lapte , 
  • 1 pachet cu unt sau margarina , 
  • 4 oua , 
  • 200 g. miez de nuca , 
  • 1 lingurita de bicarbonat , 
  • 80 g. de cacao , 
  • esenta de rom ,
  • ciocolata de topit ,
  • stafide .
  • Pentru sirop
  • 200 ml. apa ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • esenta de rom .

Mod de preparare

Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele,  nuca si esenta de rom . Dai prajitura la cuptor pentru 45 minunte. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.

Pentru glazura: Pe baine marie pui la topit ciocolata si un pic de unt de marimea unei nuci si 3 linguri de lapte , lasi pana obtii o crema groasa.

Siropul il faci din: apa, zaharul, esenta de rom si lasi sa fiarba. Cand prajitura este gata, o insiropezi cu acest sirop si o o glazurezi cu ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negreasa ca la bunicul acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de MotanLaOale

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea. Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit....

Citeste continuarea

Gogosile bunicii

Postat de RuxyRux

Gogosile bunicii

Faina se cerne. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, o lingura de zahar si uleiul( cei 50 ml)si se lasa la dospit 15 minute la loc cald. Se amesteca apoi ouale cu faina, zaharul, praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2011, 08:45
este cu adevarat delicioasa
la 20.10.2011, 10:44
negresa imi aduce aminte de copilarie,cand ne facea mama si noi mancam de stateam cu burtile in sus
la 20.10.2011, 10:48
Foarte frumoasa si cred delicioasa
Sa inteleg ca bunicul tau o prepara,asa de frumos vorbesti de el
Imi place negresa ta,arata tare bine
la 20.10.2011, 11:08
amintiri minunate
la 20.10.2011, 11:18
buuuuuuunnnnnnaaaaaaa
se poate o feliuta

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking