Negreasa ca la bunicul acasa

Postat de brunetica in Prajituri
20 Oct 2011 | 10257 vizualizari
Negreasa ca la bunicul acasa

Poate va intrebati de ce am denumit prajitura asa pentru ca " negreasa " imi aduce aminte de bunicul meu. A doram cand eram copil si ma duceam la el si ma intampina cu o bucata mare de negreasa buna ,insiropata si cu multa ciocolata.

Ingrediente

  • 500 g. zahar ,  
  • 200 g. faina ,
  • 1 pahar cu lapte , 
  • 1 pachet cu unt sau margarina , 
  • 4 oua , 
  • 200 g. miez de nuca , 
  • 1 lingurita de bicarbonat , 
  • 80 g. de cacao , 
  • esenta de rom ,
  • ciocolata de topit ,
  • stafide .
  • Pentru sirop
  • 200 ml. apa ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • esenta de rom .

Mod de preparare

Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele,  nuca si esenta de rom . Dai prajitura la cuptor pentru 45 minunte. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.

Pentru glazura: Pe baine marie pui la topit ciocolata si un pic de unt de marimea unei nuci si 3 linguri de lapte , lasi pana obtii o crema groasa.

Siropul il faci din: apa, zaharul, esenta de rom si lasi sa fiarba. Cand prajitura este gata, o insiropezi cu acest sirop si o o glazurezi cu ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negreasa ca la bunicul acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta cu piersici si caise

Postat de timea

Tarta cu piersici si caise

Pregatim intai  aluatul:  - frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala - adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Postat de Irina

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Cei mai buni biscuiti, ever! Nu degeaba prefer eu dulciurile facute in casa. Am incins intai cuptorul la 180 grade. Am pus untul topit impreuna cu zaharul si le-am mixat, dupa care am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2011, 08:45
este cu adevarat delicioasa
la 20.10.2011, 10:44
negresa imi aduce aminte de copilarie,cand ne facea mama si noi mancam de stateam cu burtile in sus
la 20.10.2011, 10:48
Foarte frumoasa si cred delicioasa
Sa inteleg ca bunicul tau o prepara,asa de frumos vorbesti de el
Imi place negresa ta,arata tare bine
la 20.10.2011, 11:08
amintiri minunate
la 20.10.2011, 11:18
buuuuuuunnnnnnaaaaaaa
se poate o feliuta

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking