Ingrediente
- 500 g. zahar ,
- 200 g. faina ,
- 1 pahar cu lapte ,
- 1 pachet cu unt sau margarina ,
- 4 oua ,
- 200 g. miez de nuca ,
- 1 lingurita de bicarbonat ,
- 80 g. de cacao ,
- esenta de rom ,
- ciocolata de topit ,
- stafide .
- Pentru sirop
- 200 ml. apa ,
- 1 pahar de zahar ,
- esenta de rom .
Mod de preparare
Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele, nuca si esenta de rom . Dai prajitura la cuptor pentru 45 minunte. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.
Pentru glazura: Pe baine marie pui la topit ciocolata si un pic de unt de marimea unei nuci si 3 linguri de lapte , lasi pana obtii o crema groasa.
Siropul il faci din: apa, zaharul, esenta de rom si lasi sa fiarba. Cand prajitura este gata, o insiropezi cu acest sirop si o o glazurezi cu ciocolata.
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negreasa ca la bunicul acasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|