Ingrediente
- Blat :
- 1 pachet margarina (250 g)
- 300 g zahar
- 7 galbenusuri
- 300 ml lapte
- 3 linguri cacao neagra
- 300 g faina
- putina sare
- 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- Bezea :
- 7 albusuri
- 300 g zahar
- zeama de lamaie
Mod de preparare
Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga margarina (eu o topesc putin in cuptorul cu microunde), bicarbonatul stins, laptele si apoi faina amestecata cu cacaoa. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace la 180 grade, aproximativ 35-40 minute, dar dupa vreo 30 minute faceti testul cu scobitoarea :)
In timp ce blatul este la cuptor se pregateste bezeaua .
Bezea:
Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si putina zeama de lamaie si se continua mixarea pe baie de abur pana se intareste spuma.
Pe blatul putin rece se toarna spuma, apoi se mai da putin la cuptor sa se rumeneasca putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|