Negresa cu ciocolata si popcorn

Postat de miha in Prajituri
7 Iul 2014 | 4770 vizualizari
Negresa cu ciocolata si popcorn

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte evaporat/condensat
  • In plus:
  • 1 punga pentru microunde de popcorn cu sare

Mod de preparare

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere (ca un burete ) si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat. Omogenizam si lasam la racit.

Stratul de ciocolata nu va fi unul generos, eu am pus doar atat cat sa poate face “priza” popcorn-ul cu blatul. Daca doriti puteti face portie dubla, nu e absolut nicio problema, ba dimpotriva. :))

Preparam popcornul la microunde, dar la fel de bine puteti sa-l preparati si prin metoda clasica, la ceaun. Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura.

Eu am pus numai o parte din porcorn, restul am papat ca atare in asteptarea prajiturii.

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic pana ajunge la culoarea dorita. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, altfel va deveni amarui. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si untul. Lasam sa se raceasca.

Dupa ce caramelul s-a racit, turnam peste popcorn, cu cat mai dezordonat cu atat mai bine. :))))

Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora, ca mai mult nu rezistati :)) apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si popcorn" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni

Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Separat galbenusurile le mixam cu 8 linguri de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de...

Citeste continuarea

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2014, 17:07
Prima !!!
la 07.07.2014, 17:21
super
la 07.07.2014, 17:53
delicioasa
la 07.07.2014, 18:00
Interesantă combinație! Asta chiar mă atrage personal Dulce și sărat
la 07.07.2014, 18:06
Ceva inedit

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking