Negresă a la Merișor

Postat de panacris in Prajituri
8 Mar 2013 | 16967 vizualizari
Negresă a la Merișor

Când am văzut la Merișor, NEGRESA INSIROPATA CU CREMA DE GALBENUSURI SI CAFEA, nu am putut rezista tentației!

Ingrediente

Pentru blat:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Albuș de ou 4 bucăți,
  • Bomboane de ciocolată sau ciocolată 250 g,
  • cacao 50 g,
  • Unt 200 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată 1 praf,
  • miez de nucă măcinat 100 g,

Pentru crema de gălbenușuri:

  • Gălbenușuri
  • 4 bucăți
  • cafea espresso 200 ml,
  • zahăr tos 200 g,
  • mascarpone 400 g,
  • cacao 50 g,

Pentru sirop:

  • Cafea espresso 300 ml

Pentru ornat:

  • Ornamente de ciocolată

Mod de preparare

Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile, amestecîndu-se usor până se încorporează toate ingredientele. Amestecul de ciocolată se toarnă în fir subțire în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor. Se adaugă cacao, făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă la compoziția de mai sus, amestecându-se ușor, până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă, tapetată cu foaie de pergament se pune un strat de nucă, apoi,  se toarnă aluatul obținut  și se lasă la copt, cca 45 de minute la foc mediu.

Pentru cremă, se prepară o cafea esspreso.  Între timp se amestecă gălbenușurile energic cu zahărul, pe bain marie, apoi se adaugă cacaua, cafeaua și se amestecă până se înglobează în crema de ouă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi  se adaugă brânza mascarpone, amestecându-se ușor până se omogenizează. Se lasăla rece până a doua zi.

Cand blatul s-a răcit se toarnă 300 ml de cafea esspreso fierbinte, neîndulcită, lăsîndu-se la rece până a doua zi.

A doua zi se răstoarnă blatul din tavă pe un platou, se toarnă crema peste el și se ornează după imaginație cu ornamente sau fulgi de ciocolată! Se lasă la rece încă vreo câteva ore. Se taie rece în romburi! Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă a la Merișor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura Ochelari

Postat de diaconta

Desert prajitura Ochelari

  Visinele le-am spalat, am scos sâmburii si le-am lasat cu zahar pâna ce au lasat sirop si zaharul s-a topit. Le-am scurs apoi, siropul l-am amestecat cu o lingura de...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si capsuni

Postat de simona72

Tarta cu branza si capsuni

Pregatim blatul : punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 23:10
super!!!!
la 08.03.2013, 23:11
la 08.03.2013, 23:57
ce bine arata!
la 09.03.2013, 01:26
Delicioasa
la 09.03.2013, 07:39
frumoasa si gustoasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking