Negresa cu ciocolata si caramel

Postat de bitza in Prajituri
24 Noi 2011 | 7814 vizualizari
Negresa cu ciocolata si caramel

Ingrediente

  • 4 oua
  • 180 g unt
  • 150 g ciocolata
  • 170 g zahar
  • 80 g faina
  • Vanilie
  • Sos caramel:
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

Mod de preparare

Sos caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.

Negresa:

Untul taiat bucati si ciocolata rupta se pun pe bain marie/la  microunde si se topesc impreuna. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de ciocolata si esenta de vanilie. Se cerne faina si se omogenizeaza.

Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt sau faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se proportioneaza.  Inainte de a proportiona se poate turna caramelul usor racit si dupa racire completa sa se proportioneze. Sau se poate servii cu sos caramel fiecare felie in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Postat de merisor67

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...

Citeste continuarea

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Postat de privatelaura

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Untul moale, semintele de vanilie si zaharul le mixam spuma foarte bine. Adaugam ciocolata topita, cacaoa. Adaugam cate un galbenus, amestecand in continuare. Laptele il turnam putin cate putin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2011, 15:28
dureros de buna
la 24.11.2011, 15:33
Prea buna !!!
la 24.11.2011, 15:37
Mmmm! exagerat de buna!
la 24.11.2011, 15:38
asa cum zice Aziz
la 24.11.2011, 16:20
extraorinara,mai ales caramelul pe care il ador

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking