Ingrediente
- Pentru blat:
- 200 g unt
- 120 g zahar
- 4 oua
- 3 linguri cacao neagra
- 2 linguri dulceata de trandafiri
- 150 g faina
- 1 praf de copt
- Pentru crema:
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 ml smantana pentru frisca
- 50 g unt de ciocolata
- 2 linguri coniac
Mod de preparare
Blat:
Untul il topim partial la foc mic. Il mixam apoi pana se incheaga din nou, moment in care adaugam zaharul. Mixam pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam in crema de unt, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem si dulceata de trandafiri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam, in cateva reprize, in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 20-25 minute. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.
Crema:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana si untul. Se lasa pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa se se racoresca putin si se adauga si coniacul. Dam la congelator pentru vreo 20-30 de minte, pana compozitia se raceste foarte bine. Mixam pana crema devine pufoasa si se intareste.
Punem crema deasupra blatului racit, nivelam si presaram cu nuca maruntita. Se portioneaza dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|