Negresa cu gem de caise

Postat de merisor67 in Prajituri
28 Mar 2016 | 8598 vizualizari
Negresa cu gem de caise

Rețeta aceasta de negresă cu gem de caise s-a potrivit la fix cu gusturile băieților mei, unul iubind foarte mult nuca, iar celălalt, gemul de caise. Ideea de a adăuga gem de caise în compoziția de negresă am preluat-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza, la el într-una din emisiuni am văzut, mi-a plăcut și am notat.  

Ingrediente

  • 8 ouă medii
  • 250 g unt(82%)
  • 150 g zahăr
  • 250 g gem de caise
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faină
  • 50 g fulgi de migdale
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 150 g nucă
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor.

Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului.

Adaugăm untul ușor răcit, omogenizăm, adăugăm gemul și omogenizăm din nou.

Adăugăm apoi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua.

Am amestecat mai întâi 200 g făină cu cacaua și praful de copt, neevaluând de la început câtă făină o să înglobeze compoziția mea.

Am urmărit să obțin o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec, deoarece gemul de caise tinde să migreze spre baza compoziției, dacă nu are un suport mai ferm în restul ingredientelor.

Deci, completăm cu făină până când obținem consistența dorită, adăugăm apoi și esența și fulgii de migdale și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și a cărei bază am acoperit-o cu miezul de nucă tăiat grosier.

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Coacem negresa cu gem de caise, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Răsturnăm negresa pe un blat, să vină cu nuca deasupra, apoi o lăsăm să se tempereze câteva minute și o pudrăm cu zahăr.

Mergea și o glazură de ciocolată sau o cremă deasupra, dar având în vedere că are și gem și nucă, eu am preferat s-o las așa simplă.

Mi-a plăcut foarte mult, la această rețetă de negresă cu gem de caise, textura, ușor umedă, dar și pufoasă în același timp.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa de post cu gem - 900

Postat de MotanLaOale

Desert negresa de post cu gem - 900

Faina se amesteca cu praful de copt. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt...

Citeste continuarea

Desert negresa cu rubarba si caise

Postat de mirela0911

Desert negresa cu rubarba si caise

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2016, 13:29
buna buna
la 28.03.2016, 13:32
la 28.03.2016, 13:36
ce mult imi place!@
la 28.03.2016, 13:40
Deyu
la 28.03.2016, 13:44
Ce negresa buna, imi place si as vrea si eu o portioara!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking