Ingrediente
- Negresa:
- 2 oua,
- o cana zahar
- 2 cani FANTA sau lapte
- o cana ulei
- 4 cani faina
- 4 linguri cacao
- 2 lingurite bicarbonat
- o mana de nuci sau 3 linguri dulceata
- Glazura.
- 20 g unt
- 6 mere
- o cana zahar
Mod de preparare
Am batut cele doua oua cu cana de zahar pana ce aproape s-a topt zaharul, am adaugat cele doua cani de fanta , si am continuat sa amestec cu mixerul, am adaugat faina in repetate randuri ca sa nu imi faca cocoloase, unim uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam si restul ingredientelor si continuam sa amestecam.
Trebuie sa rezulte o compozitie mai subtire decat checul dar nu foarte mult,
Intr-o tava de cuptor invelita cu hartie de copt turnam compozitia si dam la cuptor preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Intre timp intr-o tigaie care nu se lipeste adaugam zaharul la foc mic pana acesta devine auriu,apoi adaugam untul si apoi merele care au fost spalate curatate si taiate cum dorim,rondele, cubulete.Merele apoi trebuie sa prinda o culoare aurie.
Cand negresa este aproape gata scoatem din cuptor si o acoperim cu glazura noastra de mere caramelizate si mai dam pt 10 min la cuptor.
Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|