Negresa cu glazura de mere caramelizate

Postat de andreea91 in Prajituri
9 Oct 2014 | 5423 vizualizari
Negresa cu glazura de mere caramelizate

Nu am mai facut niciodata cu glazura de mere caramelizate dar merita sa incerc, si a iesit foarte buna ! Am aceasta reteta de ani de zile de pe un site cand inca eram pustoaica in cautare de noi retete !

Ingrediente

  • Negresa:
  • 2 oua,
  • o cana zahar
  • 2 cani FANTA sau lapte
  • o cana ulei
  • 4 cani faina
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite bicarbonat
  • o mana de nuci sau 3 linguri dulceata
  • Glazura.
  • 20 g unt
  • 6 mere
  • o cana zahar

Mod de preparare

Am batut cele doua oua cu cana de zahar pana  ce  aproape s-a topt zaharul, am adaugat  cele doua cani de fanta , si am continuat sa amestec cu mixerul, am adaugat faina  in repetate  randuri ca sa nu imi faca  cocoloase, unim uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam si restul ingredientelor si continuam sa amestecam. 

Trebuie sa rezulte o compozitie  mai subtire decat checul   dar nu foarte mult,

Intr-o  tava de cuptor invelita cu  hartie de copt turnam compozitia si dam la cuptor preincalzit pana  ce trece  testul cu scobitoarea.

Intre timp intr-o tigaie  care nu se lipeste adaugam zaharul la foc mic pana acesta devine auriu,apoi adaugam untul si apoi merele care au  fost  spalate curatate si taiate cum dorim,rondele, cubulete.Merele  apoi trebuie sa prinda  o culoare aurie.

Cand negresa este aproape gata scoatem din cuptor si o acoperim cu glazura noastra de mere caramelizate si mai dam pt 10 min la cuptor.

Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu aroma de rom

Postat de merisor67

Cozonac cu aroma de rom

De precizat este, ca toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte de inceperea prelucrarii lor. Faina trebuie cernuta intr-un vas pentru a deveni...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de nuca si zmeura

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu crema de nuca si zmeura

Blatul: Galbenusurile cu zaharul le mixam bine pana ce se topeste zaharul,adaugam uleiul si omogenizam.Apoi faina ,praful de copt si nuca.Albusurile le batem spuma tare si le incorporam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2014, 14:29
la 09.10.2014, 14:30
la 09.10.2014, 14:32
multumesc
la 09.10.2014, 14:40
foarte buna!
la 09.10.2014, 15:20
Buna negresa ta!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking