Ingrediente
- Blat
- 350 g faina de grau
- 30 g cacao
- 270 ml lapte de nuci
- 200 ml apa plata
- 72 ml ulei floarea soarelui
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g miez de nuca
- 4 mere rosii mari (~500 g)
- 1 lgt cu varf scortisoara macinata
- Glazura:
- 100 g ciocolata neagra (50% cacao)
- 2 lgt ulei
- Decor:
- felii de clementina
- zahar pudra
Mod de preparare
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine.
3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le incorporam in compozitie impreuna cu miezul de nuca.
4. Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 50 minute. Oprim focul si lasam la racit in cuptor (daca avem timp).
5. Preparam glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-o craticioara pe baie de aburi. Amestecam pana cand ciocolata se topeste.
6. Glazuram prajitura, o feliem, punem apoi cate o felie de clementina deasupra fiecarei bucati. Si servim cu mare pofta. :P
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|