Negresa cu nuca si silvoita

Postat de mirela0911 in Prajituri
11 Dec 2015 | 4296 vizualizari
Negresa cu nuca si silvoita

Este o prajitura de post tare buna, a iesit un blat moale, pufos si este preparata fara nici un pic de zahar, doar cu Green Sugar, 0 calorii si 0 indice glicemic. Iar silvoita este si ea fara zahar, au fost prunele dulci anul asta. 

Ingrediente

  • 1.5 cana apa
  • un praf de sare
  • 1 cana Green Sugar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani pline cu varf de faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 3-4 lg silvoita
  • 1 cana nuca

Mod de preparare

Intr-un vas se pune apa, praful de sare si Green Sugar-ul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga silvoita si nuca taiata grosier. Se amesteca apoi se toarna esenta de rom si uleiul.

Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste amestecul lichid si se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se macina 2 lg de Green sugar pentru a obtine pudra si se presara deasupra peste prajitura. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca si silvoita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Eclere cu crema de lime si busuioc

Postat de Oana

Eclere  cu crema de lime si busuioc

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura...

Citeste continuarea

Tarta TATIN

Postat de Dea_Dea

Tarta TATIN

Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2015, 06:45
Cine-i doamna asta Silvoita,e noua pe aici?
la 11.12.2015, 06:47
Super!
la 11.12.2015, 06:47
M-ai trimis la dicţionar cu gemul tău, care nici prin cap nu-mi trecea că-i poate zice şi aşa. Plus de asta, nu e indecent de matinală ora pentru a posta mâncare, ba culmea, desert? ) Şi zici că n-are nici calorii? Apăi eu, care-s la cură de îngrăşat, ce voi face?
Fain, bun, îmbietor!
la 11.12.2015, 06:50
Cleme, daaa, e noua! )
la 11.12.2015, 06:50
Multumesc, Menuc!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking