Ingrediente
Pt. blat:
- 2 1/2 cani lapte
- 1 1/2 cana zahar
- un praf de sare
- 1/2 cana ulei
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 pahar otet
- 3 galbenusuri
- 3 lg cacao
- esenta de rom
- 3 cani faina
- 2 lgt. bicarbonat de sodiu
- 10-12 prune
Pt. glazura:
- 100g ciocolata amaruie
- 2-3 lg lapte
Mod de preparare
Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in bucatele mai mici. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se amesteca laptele, sarea si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, otetul, esenta de rom si galbenusurile. Se amesteca bine, apoi se pun prunele. Faina, cacaoa si bicarbonatul amestecate impreuna se adauga peste compozitia lichida si se amesteca bine cu telul pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se coace pt aproximativ 40 minute (se face testul cu scobitoarea).
Ciocolata se rupe in bucati, se toarna cele 2 lg lapte si se pun la foc mic intr-o craticioara pana se topeste ciocolata. Se toarna peste prajitura, apoi se lasa la racit dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu prune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|